YD Webdesign | HTTPS/SSL-certificaat voor websites

Blog: Waarom overstappen op HTTPS?

Voorkom nare waarschuwingen in browser

Heb jij een reserverings- of contactformulier op je website, en draait je website nog niet op HTTPS? Dan is het verstandig om nu over te stappen naar een beveiligd SSL-certificaat. Bij het invullen van een formulier, laat de nieuwste versie van Google Chrome (v62, groot maktaandeel in browserland) namelijk aktief zien dat de verbinding niet veilig is. De verwachting is dat andere browsers zullen volgen.
melding in chrome van niet veilige website Tijdens het invullen van invoervelden (bv. reserverings- of contactformulier) op een webpagina die niet op HTTPS draait, verschijnt er een melding 'Niet veilig' in de adresbalk. Je kunt je voorstellen dat dit bezoekers ervan kan weerhouden om het formulier in te vullen.


logo yellowdeal webdesin en online marketing

Een melding over een onveilige webpagina is bepaald niet bevorderlijk voor de conversie

Stap over op HTTPS

Wat is HTTPS eigenlijk?

De 'S' in HTTPS staat voor Secure, en geeft aan dat data versleuteld wordt bij gebruik van het internet met je browser. Het maakt hacken van gegevens praktisch onmogelijk. Bij websites die op HTTPS draaien, staat een groen slotje in de adresbalk met de melding 'Veilig'.

Een SSL-certificaat beveiligt je website bij het invoeren van gegevens.

Het is belangrijk om nu over te stappen, omdat steeds meer browsers zullen controleren op beveiligde verbindingen. Bovendien vergroot een SSL-certificaat de online vindbaarheid. Google waardeert beveiligde websites namelijk met hogere zoekresultaten. Het groene slotje van een veilige verbinding geeft vertrouwen.
https melding in browser van veilige website

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Je website zal het gewoon blijven doen, ook als je niet overstapt. Maar zo'n melding op je formulier gaat bepaald niet bijdragen aan de conversie! HTTPS zal uiteindelijk de standaard worden, safety first.

De kosten voor een SSL-certificaat verschillen per webhost. Sommigen webhosting bedrijven bieden een gratis SSL-certificaat aan, anderen vragen hier 200 euro per jaar voor. Inclusief de optie om je bedrijfsnaam bij het groene slotje te tonen.

Zelf SSL-certificaat installeren?

Met wat kennis van interne links en redirects, kun je dit zelf doen. De links zul je na het installeren van een SSL-certificaat aan moeten passen. Eventueel door middel van het htacces bestand. Ook is het handig om de inkomende links te checken en in te lichten, en vergeet niet om de standaard url in Google Analytics aan te passen.

Liever uitbesteden? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik ben hier dagelijks mee bezig, en help je graag om je website helemaal up-to-date te maken voor het nieuwe seizoen.


Meer informatieve blogs Wil je reageren of heb je vragen? Stuur me gerust een bericht.
(Berichten blijven vertrouwelijk en worden niet openbaar getoond)

Jouw reactie

Aangenaam

Mike van Zadelhoff
webdesign en websites voor campings en bed and breakfast
Whatsapp (NL): (+31) 6 27 00 14 09
Email: info@yellowdeal.nl