YD Webdesign | facebook video marketing campings en B&B

Blog: Facebook video advertentie

Zeer geschikt voor campings en b&b

Als eigenaar van een camping of b&b heb je waarschijnlijk een Facebook pagina. Die is gratis en eenvoudig aan te maken. Ik hoor echter zelden dat ondernemers het leuk vinden om hier met regelmaat berichten op te plaatsen. Ze hebben wel iets beters te doen. Misschien herken je dit?

STOP dan met Facebook als consument te gebruiken.
START met adverteren op Facebook als bedrijf.

Facebook biedt op dit moment namelijk de meest voordelige manier om exact jouw doelgroep te bereiken. Nog voordat deze mensen via Google gaan zoeken, kun je jouw advertentie al in hun timeline laten zien. Pro-actief!
facebook video advertentie voor campings Er zijn verschillende soorten advertenties. De doelstelling Videoweergaven (in de advertentie omgeving van Facebook) optimaliseert je promotievideo automatisch. Hierdoor wordt deze weergegeven aan mensen voor wie het het meest waarschijnlijk is dat ze de video zullen bekijken. Je kunt voor zoveel mogelijk views adverteren, of voor clicks naar je website. Bijkomend voordeel is dat je de video ook kunt uploaden naar Youtube. Dit is na Google de meest gebruikte zoekmachine.

Facebook video marketing advereren

BINNEN 5 JAAR ZAL DE MEESTE CONTENT OP FACEBOOK VIDEO ZIJN

Mark Zuckerberg April 2016
Bewegende beelden brengen je accommodatie tot leven. Ze zijn ideaal om een camping of b&b in de spotlights te zetten. Sfeerbeelden spreken namelijk voor zich en hebben een veel hogere attentie waarde dan een tekst-advertentie. Onderstaand twee voorbeelden van zo'n promotiefilmpje, samengesteld uit foto's en korte teksten.

Checklist Facebook video advertentie

 • 1 - Een responsive website met duidelijke navigatie
  Zorg dat je website up-to-date is. Een gebruikersvriendelijke navigatie verhoogd de conversie, de website dient ook op een smartphone/tablet goed leesbaar te zijn. Een reserveringsformulier is een pré.
 • 2 - Een FB bedrijfspagina met advertentie account
  Wanneer je start met adverteren op Facebook, wordt er automatisch een advertentie account aangemaakt. Hier kun je o.a. een betalingsmethode selecteren.
 • 3 - Lijst met email adressen van gasten uit het verleden
  Effectief adverteren heeft alles te maken met het specificeren van je doelgroep. Wanneer je een gastenbestand hebt, kun je dat inlezen als doelgroep. Ook kun je er een look-a-like groep van maken. Met deze functie maakt Facebook een doelgroep aan die dezelfde kenmerken heeft als jouw oorspronkelijke bestand. Erg handig.
 • 4 - Foto's en/of filmpjes van de accommodatie
  Maak je keuze de moeite waard. Begin met ruime selectie, en haal er steeds een paar uit. Laat ook iemand anders meekijken. Liefst iemand die verder niet betrokken is bij je accommodatie. Op die manier blijven alleen de allerbeste beelden over.
 • 5 - De grootste pluspunten van jouw camping of b&b
  Maak een lijstje met de meest aantrekkelijke kenmerken van je accommodatie. Probeer concreet te blijven. Het mooiste is natuurlijk als je dingen kunt noemen die anderen niet hebben. Zoek er beelden bij die de teksten versterken.
 • 6 - Editor om van het materiaal een professionele video te maken.
  Als je handig bent met bewerkings-software, kun je dit ook zelf doen. Ik gebruik het programma Proshow Producer om alle filmpjes, foto's en teksten samen te voegen tot een complete video. Je kunt er ook muziek achter zetten voor extra sfeer. Op Youtube staat een rechtenvrije muziek bibliotheek. Er gaat wel wat tijd in zitten om dit uit te zoeken.
 • 7 - Iemand die een effectieve FB video advertentie campagne kan instellen.
  Menig ondernemer probeert het eerst zelf te doen, want 'online is alles gratis'. Toch? Dit is een grote misvatting. Hier geldt de uitspraak: "When you pay peanuts, you get monkeys". Gericht online adverteren vraagt om expertise! Anders zal Facebook uiteindelijk de enige zijn die er beter van wordt...
Als je website nog niet up-to-date is, heeft dat de hoogste prioriteit. Een ruime meerderheid van de website bezoekers zal mobiel zijn. Dit kun je zien in de Analytics. Zonder responsive website is dat niet alleen frustrerend, maar ook verspilling van je advertentie budget.

Meer informatieve blogs Wil je een vliegende start maken met Facebook marketing zonder risico? (tevredenheid garantie)
Vul dan hieronder je gegevens in, ik neem snel contact met je op.

Jouw reactie

Aangenaam

Mike van Zadelhoff
webdesign en websites voor campings en bed and breakfast
Whatsapp: (+31) 6 27 00 14 09
Email: info@yellowdeal.nl